O treneru

ANDREJ STEFANOVIĆ

Trenerskim poslom počinjem da se bavim posle završenog dvogodišnjeg obrazovanja na Sportskoj akademiji Beograd (zanimanje – viši sportski trener).

Dragoceno trenersko znanje dobijam vežbajući kod Miroslava Čitakovića – našeg trofejskog rvača i jednog od najboljih kondicionih trenera sa naših prostora. Usklađujući Čitakovićev način treniranja sa modernim shvatanjima trenažnog procesa dobijamo potpuno nove metode treninga koje i dan-danas praktikujem.

Kao kondicioni trener, ali i trener boksa, uspešno sam održavao treninge u više različitih bokserskih klubova stvarajući generacije odličnih boksera. Kasnije, stekavši potrebno iskustvo, akcenat stavljam na kompleksniji način treniranja – rad u fitnes industriji kao personalni trener i instruktor grupnih programa.

Obrazovanje nastavljam diplomirajući na Univerzitetu „Alfa“ gde dobijam zvanje diplomirani sportski menadžer. Neprestano se usavršavajući pohađam veliki broj sportskih kurseva. Posedujem sertifikate među kojima su zapaženiji: međunarodni FISAF sertifikat (fitness instructor), međunarodni SEC sertifikati (fitness instructor, personal trainer, master trainer) itd.

Trenerski posao obavljam na više različitih lokacija, sarađujem sa velikim brojem stručnjaka i sportskih radnika. Od fitnes centara, sa kojima imam saradnju, treba istaći teretanu Factory Gym (Kneza Višeslava 120).

Kao trener imam preko dvadeset godina iskustva u radu sa sportistima različitih sportskih grana. Uspešno vežbam sa mlađim sportistima kao i sa osobama starijeg životnog doba. Planiram i programiram trenažni proces u zavisnosti od cilja treninga.

Pristup treniranja usmeren je ka pojedincu, uzimajući u obzir: godine starosti, pol, trenutni nivo psihofizičkih i motoričkih sposobnosti, a posebnu pažnju pridajem kondicionoj pripremi, kao i redukciji telesne mase. Radim sa takmičarima, ali i sa rekreativcima i početnicima. Održavam personalne, vođene i grupne treninge.

2018. godine postajem diretkor SEC (Sports Education Centre) za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Hrvatsku. SEC je međunarodni sportsko-edukacioni centar koji ima za cilj: obrazovanje, usavršavanje i licenciranje sportskih trenera.

https://www.sportseducationcentre.org/sr

IZJAVE ZADOVOLJNIH KLIJENATA